Omlett gombával és friss csírákkal
Hozzávalók
6 tojás
1 dl tej
0,5 dl olaj
1 mokkáskanál csíp?s paprikakrém
4-5 ev?kanál finomliszt
1 kiskanál süt?por
1-1 mokkáskanál só és ?rölt bors
késhegynyi reszelt szerecsendió
10 dkg csiperke
4 dkg vaj
1 zöld húsú paprika
8-10 dkg friss csíra (bab-, lencse vagy búza)
2-3 kemény paradicsom
6-8 dkg reszelt sajt
A tojást a tejjel, az olajjal és a paprikakrémmel simára keverjük. A lisztet a süt?porral, a sóval, a borssal és a szerecsendióval összeforgatjuk, az el?z?ekhez adjuk. 1-2 órára vagy akár egész éjszakára letakarva beh?tjük. A gombát megtisztítjuk, majd vékonyan fölszeleteljük. Egy nagy, kb. 18-20 centi átmér?j? serpeny?ben a vajat megforrósítjuk, a tojásos masszát beleöntjük. A gombát rászórjuk, 3-4 percig sütjük, ezalatt a tojáslepény alja aranybarna lesz, a teteje kifehéredik, megkocsonyásodik. Ekkor falapáttal ügyesen megfordítjuk, és a másik oldalát is 3 percig sütjük. Végül el?melegített tányérra csúsztatjuk, a csíkokra vágott paprikával, a csírával és a felkockázott paradicsommal megszórjuk, félbehajtjuk. Cikkekre vágva, reszelt sajttal tálaljuk. Külön csészében tartármártást is kínálhatunk hozzá.
Elkészítési id?: 20 perc + pihentetés.
Egy adag: 499 kcal / 2086 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|