|
|
Joghurtos-ropogós csirkemell
Hozzávalók
4 fél csirkemellfilé 4 dl natúr joghurt 2 gerezd fokhagyma fél mokkáskanál gyömbérpor só, 1 csomag natúr sós a sütéshez: olaj
A filéket lapjában bevágjuk, kihajtjuk, majd kissé kiverjük. Széleit, inas részeit bevágjuk. A joghurtot a zúzott fokhagymával, a gyömbérporral f?szerezzük, enyhén megsózzuk, majd a húst beleforgatjuk úgy, hogy az ízes keverék mindenhol bevonja. Folpackkal letakarva egy éjszakán át érleljük, ezalatt a csirkemell a f?szeres joghurtot magába szívja. A sós kekszet kávédarálóban meg?röljük, a hússzeleteket ebben meghempergetjük. Kb. egyujjnyi forró olajban oldalanként 3-3 percig sütjük. Ha nem készül el egy fordulóra, akkor az olajat át kell sz?rni egy másik serpeny?be, ebben kell megsütni a többit.
Elkészítési id?: 30 perc + érlelés.
Egy adag: 358 kcal / 1497 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|