|
|
Flambírozott, fahéjas alma
Hozzávalók
(6 személyre) 6 közepes alma 6-8 dkg vaj 10 dkg cukor (ha lehet, barna cukor) 3 dl s?r? tejszín fél mokkáskanál ?rölt fahéj a tálaláshoz: 1 ev?kanál almapálinka
Az almát meghámozzuk, félbehasítjuk, magházát kiemeljük, húsát (felenként) 3-4 részre vágjuk. A vajat széles serpeny?ben fölolvasztjuk, az almát kb. 10 percig sütjük-pároljuk benne. Amikor kész, sz?r?lapáttal kiemeljük, tálalótálba vagy flambírozó serpeny?be rakjuk. A cukrot a visszamaradó vajon fölolvasztjuk, a tejszínnel fölöntjük. Habver?vel keverve 2 perc alatt s?r? mártássá f?zzük, a fahéjjal f?szerezzük. Azonnal következik a tálalás: a sült almát a kissé megmelegített pálinkával meglocsoljuk, és meggyújtjuk. Amint a lángja elaludt, tányérokon elosztjuk, és a fahéjas tejszínnel körülöntjük.
Elkészítési id?: 20 perc.
Egy adag: 363 kcal / 1518 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|