|
|
Almával sült sonka
Hozzávalók
1 nagyobb vöröshagyma 3 savanykás alma 2 ev?kanál libazsír 50-60 dkg f?tt, füstölt sonka kb. 15 szegf?szeg 0,5 liter almabor
A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az almát meghámozzuk, félbehasítva magházát kimetsszük, húsát kb. fél centi vastagra fölszeleteljük. A hagymát serpeny?ben a megforrósított libazsíron üvegesre pároljuk, és t?zálló tálba tesszük. A sonkát a szegf?szeggel megt?zdeljük, a hagymára fektetjük. Az almát körészórjuk, az almabort ráöntjük, és el?melegített süt?ben, nagy lánggal (200 °C; lég-keveréses süt?ben 180 °C) kb. 25 percig sütjük. Közben az almát is, a húst is többször megforgatjuk. Tálaláskor a sonkát fölszeleteljük, és a boros almát köréhalmozzuk.
Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 441 kcal / 1844 kJ.
Italajánlat: almabor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|