|
|
Vörösboros körte, szilva
Hozzávalók
2 citrom 1,5 dkg friss gyömbérgyökér 7 kisebb körte (egyenként kb. 20 dkg) 15 dkg cukor 1 l félszáraz vörösbor 2 vaníliarúd 5 szegf?szeg 1 kiskanál koriandermag 2 darabka fahéj 25 dkg szilva
A citromok héját vékonyan levágjuk, levét kinyomjuk. A meghámozott gyömbért felszeleteljük. A körtéket meghámozzuk, megfelezzük, magházukat kivájjuk. A gyümölcsöket azonnal a citromlébe forgatjuk, nehogy megbarnuljanak.
A cukrot egy lábasban világosbarnára karamellizáljuk, a vörösborral felengedjük, s amikor feloldódott, a citromhéjat, a gyömbért, a felmetszett vaníliarudat, a szegf?szeget, a koriandert és a fahéjat beledobjuk. Lefedve 5 percig f?zzük, majd az elfelezett körtéket és a kimagozott szilvát beledobjuk, és kis lángon még 10 percig f?zzük. Ezután a gyümölcsöt sz?r?kanállal, fert?tlenített meleg üvegekbe szedjük, vörösboros levét a f?szerekkel együtt ráöntjük. Ha télire szánjuk, csipetnyi tartósítószert szórunk bele, és szárazg?zben hagyjuk kih?lni. Tartósítószer nélkül lezárva 1 hétig h?t?szekrényben eltartható.
Elkészítési id?: 1 óra.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|