|
|
Póréhagyma krémleves
Hozzávalók
1 szép szál póréhagyma 2 ev?kanál olaj 1 ev?kanál liszt só, ?rölt fehér bors 1 kiskanál ételízesít? por 1 dl tejföl 1 csokor petrezselyem
A póréhagyma küls? héját lefejtjük, a többit megmossuk és felkarikázzuk. Az olajon kevergetve 8-10 perc alatt puhára pároljuk. A liszttel meghintjük, elkeverjük, majd 8 deci vízzel felöntjük. Sóval, ?rölt fehér borssal és ételízesít? porral f?szerezve 4-5 percig forraljuk, azután a t?zr?l lehúzzuk és merül?mixerrel turmixoljuk. (Ha turmixgépben pépesítjük, egy kicsit hagyjuk h?lni.) Tálalás el?tt a tejfölt és a finomra vágott petrezselymet belekeverjük. Forrón kínáljuk, s aki szereti, a tetejét reszelt sajttal is megszórhatja.
Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 159 kcal / 665 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|