|
|
Lencsekrokett
Hozzávalók
30 dkg lencse só 1 vöröshagyma fél csokor petrezselyem 1 babérlevél 3 ev?kanál tejszín 3 tojás 6-7 ev?kanál zsemlemorzsa arasznyi póréhagyma ?rölt bors, reszelt szerecsendió a sütéshez: b?ven olaj
A lencsét enyhén sós vízben, a megtisztított vöröshagymával meg a petrezselyemmel ízesítve, a babérral f?szerezve puhára f?zzük. Utána lesz?rjük, nagyon jól lecsöpögtetjük, a babért meg a zöldségeket kidobjuk bel?le. Ha kih?lt, merül?mixerrel pépesítjük, a tejszínt, 1 tojást meg 2-3 ev?kanál zsemlemorzsát beledolgozzuk. A finomra aprított póréhagymával, ?rölt borssal meg szerecsendióval f?szerezzük. A masszából nedves kézzel csinos kis rudakat formálunk. A maradék, felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában megforgatjuk, végül b?, forró olajban kb. 3 perc alatt megsütjük. Jól lecsöpögtetve tálaljuk.
Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 522 kcal / 2182 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|