|
|
Lencsepástétom
Hozzávalók
2 vöröshagyma 1 kis csokor petrezselyem 35 dkg f?tt lencse 22 dkg reszelt sajt 7 dkg zsemlemorzsa 1 tojás só, ?rölt bors 3 ev?kanál tejszín 2,5 dkg vaj a díszítéshez: petrezselyem
A megtisztított hagymát és a petrezselymet finomra, a gombát szeletekre vágjuk. Mindet tálba töltjük, a lencsével, a sajttal, a zsemlemorzsával meg a tojással összedolgozzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a tejszínnel lágyítjuk, majd kisebb, kivajazott t?zálló tálba töltjük. A maradék vajat a tetejére morzsoljuk, azután el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 45-50 percig sütjük. Tálra borítva, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 622 kcal / 2600 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|