|
|
Édesburgonya-leves
Hozzávalók
50 dkg édesburgonya egy kis fej hagyma só 2 ev?kanál olaj 2 ev?kanál liszt 3 ev?kanál tejföl 1 ev?kanál cukor fél csokor petrezselyem a galuskához: 1 tojás 1 kiskanál margarin 10 dkg liszt a tetejére: petrezselyem
Az édesburgonyát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd az olajon megfuttatjuk, közben megsózzuk, mert így nem kap oda. Ezután a burgonyakarikákat néhány percig kevergetve sütjük, majd a liszttel megszórjuk és kb. l,5 liter vízzel felöntjük. A cukorral ízesítjük, és ha kell, utána sózzuk, majd közepes t?zön kb. 10-15 perc alatt puhára f?zzük. Eközben összekeverjük a galuskához valókat és a lobogva forró levesbe szaggatjuk. A t?zr?l lehúzzuk és a tejfölt, amit el?bb egy kevés vízzel vagy levessel simára habartunk, belekeverjük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Elkészítési id?: 45 perc.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|