Gesztenyével töltött gomba
Hozzávalók
15 dkg gesztenye
2 vöröshagyma
8 közepes, lehet?leg egyforma nagyságú csiperkegomba (ehhez az ételhez csak a kalapja kell)
1-1 mokkáskanál majoránna és rozmaring
3 ev?kanál olaj
1 ev?kanál zsemlemorzsa
1 tojás
2 dl száraz fehérbor
1 mokkáskanál só
fél mokkáskanál ?rölt fekete bors és reszelt szerecsendió
a tál kikenéséhez:
vaj
a tetejére:
egy csokor petrezselyem
A gesztenyét meghámozzuk és vízben 30-35 perc alatt puhára f?zzük. A lehéjazott vöröshagymákat finomra vágjuk, a gombafejeket megmossuk. A hagyma felét 2 ev?kanál olajon megfonnyasztjuk, a gombafejeket rárakjuk. A majoránnával és a rozmaringgal f?szerezzük, majd lefedve, 10 perc alatt, kis lángon megpároljuk. Közben a puha gesztenyét a maradék hagymával ledaráljuk, a zsemlemorzsát, a tojást és 2 ev?kanál bort belekeverünk, sóval ízesítjük, a borssal és a szerecsendióval f?szerezzük. Egy t?zálló tálat kivajazunk, a hagymát és az üregükkel felfelé fordított gombafejeket belerakjuk. A gesztenyés masszát belepúpozzuk (habzsákból belenyomva még mutatósabb), a maradék olajat rálocsoljuk és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 20 percig sütjük. Közben a maradék borral locsolgatjuk. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 189 kcal / 792 kJ.
Italajánlat: az étel készítéséhez használt száraz fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|