|
|
Citromos ?szibarackbef?tt
Hozzávalók
50 dkg kristálycukor 1 g citromsav, 1 citrom 2 kg magvaváló ?szibarack 3-4 szem ánizs 2 darabka fahéj
A cukorból 1 liter vízzel szirupot f?zünk. A citromsavat belekeverjük és h?lni hagyjuk. A citromot vékonyan meghámozzuk, az ?szibarackokat elfelezzük, kimagozzuk, héjukat lehúzzuk. Azonnal üvegekbe rakjuk, és melléjük 1-1 szem ánizst, egy darabka fahéjat meg 2-3 centi citromhéjat dobunk, majd a szirupot rász?rjük. Ha a szirup a gyümölcsöt teljesen ellepte, az üveget csavaros tet?vel lezárjuk. Vízfürd?be állítva a gyöngyöz? forrástól számítva 30 percig g?zöljük, majd ebben hagyjuk kih?lni. 6 hónapig biztonsággal eltartható.
Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|