|
Receptek » Savanyú, csurgatott tojásleves | | |
|
2024.Máj.16. |
|
Savanyú, csurgatott tojásleves
Hozzávalók
1 kisebb vöröshagyma 3 ev?kanál olaj fél kiskanál cukor 1 ev?kanál finomliszt 1 kiskanál édesnemes pirospaprika 1 kiskanál só 1 babérlevél 2-3 tojás 1 kiskanál 10%-os csemege ételecet
A hagymát meghámozzuk, és lereszeljük. A leveshez lereszelt hagymát az olajon a cukorral 2 percig pirítjuk. Akkor jó, ha a cukor kissé karamellizálódik, a hagyma pedig üvegesre sül. Ekkor a lisztet belekeverjük, a pirospaprikával f?szerezzük, majd 1 liter hideg vízzel azonnal fölöntjük. Megsózzuk, a babérlevelet beledobjuk, többször megkeverve fölforraljuk, és 2-3 percig f?zzük. A tojásokat egy tányérban villával kissé fölverjük. A levest a t?zr?l lehúzzuk, és egyszer-egyszer megkeverve a tojást belecsurgatjuk, végül az ecettel kissé pikánsra ízesítjük.
Egy adag: 144 kcal / 602 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|