|
|
Zöldborsos csirkemájpástétom
Hozzávalók
(8 személyre) 1 kg zsírszalonna 1 kg csirkemáj (szív nélkül) 2 nagy vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma 2 ev?kanál pirospaprika 2 kiskanál só 1 mokkáskanál ?rölt bors 5 dkg zöldbors
A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk és lábasban kisütjük. A megpirult tepert?t sz?r?kanállal kiemeljük és félretesszük. A megtisztított csirkemájat, a nagyobb darabokra vágott hagymát és fokhagymát a visszamaradó zsírban kb. 15 perc alatt megsütjük. Ezután a t?zr?l lehúzzuk, a pirospaprikát belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Ha kissé kih?lt, az egészet ledaráljuk vagy merül?mixerrel pépesítjük. A félretett tepert?t és a zöldborsot (amit el?z?leg egy kevés vízben megf?ztünk, majd lesz?rtünk) beleforgatjuk. Jól leh?tjük, de közben néhányszor megkeverjük, nehogy a zsír kicsapódjon bel?le.
Elkészítési id?: 1 óra + amíg h?l.
Egy adag: 267 kcal / 1116 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|