|
|
Nyers csipkebogyósajt
Hozzávalók
5 kg csipkebogyó kb. 3,5 kg cukor
A ?keszty?s kézzel? szedett bogyókat megtisztítjuk és néhány napig puhulni hagyjuk. Utána s?r? m?anyag szitán áttörjük, ez könnyebb, ha el?tte merül?mixerrel pépesítettük. Lemérjük és a gyümölcsvel? súlyával azonos mennyiség? cukrot adunk hozzá. Ép zománcú edénybe tesszük, majd egy tiszta fakanállal, kényelmesen ücsörögve kb. 2 órán keresztül kevergetjük, amíg tömör massza nem lesz bel?le. (Nem kell f?zni!) Kedvünk szerint különféle alakúra formázzuk, majd szell?s helyen száradni hagyjuk.
Elkészítési id?: 4 óra.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|