|
|
Csipkebogyóíz
Hozzávalók
3 kg tisztított csipkebogyó 1,5 kg cukor
A frissen leszedett, érett, de nem túl kemény bogyókat megmossuk, szárukat lecsípjük, majd a szemeket egyesével kettévágjuk, magjaikat kikaparjuk. Az így el?készített csipkebogyót lábasba szórjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi b?ven ellepi, majd puhára f?zzük. Még melegen lesz?rjük, el?ször ritkább, majd s?r?bb szövés? szitán áttörjük. Ezt a csipkebogyóvel?t felforraljuk - kb. 2 kilónak kell lennie -, a cukrot hozzáadjuk. Együtt 20 percig f?zzük, végül forrón, fert?tlenített, el?melegített üvegekbe töltjük. Szorosan lezárjuk, szárazg?zben hagyjuk kih?lni.
Elkészítési id?: 2-2,5 óra.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|