Zöldbabf?zelék
Hozzávalók
1 kg zöldbab (mindegy hogy sárga- vagy zöldhüvely?)
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 csapott ev?kanál só
1 csapott kiskanál
csíp?s paprikakrém
6 ev?kanál olaj
2 ev?kanál liszt
1 csapott kiskanál pirospaprika
2 dl tejföl
egy kevés ecet
A zöldbabot megmossuk, lecsöpögtetjük. Egyenként végüket levágva leszálkázzuk, vagyis a középen hosszában húzódó rostszálat lehúzzuk. (Az igazán zsenge babnál nincs ilyen.)
A már szálkátlan babot 2 centis darabokra vágjuk és lábasba szórjuk. 1,2 liternyi vizet ráöntünk, nagy lángon fölforraljuk. Közben a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, megsózzuk, a paprikakrémmel ízesítjük. Lefödve, kis lángon kb. 25 perc alatt puhára f?zzük.
Rántást készítünk, vagyis az olajon a lisztet kevergetve kb. 2 perc alatt világosbarnára pirítjuk. A t?zr?l lehúzzuk, pirospaprikával meghintjük, ha kih?lt, a tejföllel, (esetleg csöppnyi cukorral) ecettel ízesítjük.
A bab forró levéb?l egy mer?kanálnyit belemerünk, simára dolgozzuk, a lábasba öntjük. 2-3 percig kevergetve forraljuk, ezalatt a f?zelék kell?en bes?r?södik. Ha kell utánaízesítjük.
Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 354 kcal / 1480 kJ.
Italajánlat: egyszer? asztali fehérbor.
Jótanács: Fagyasztott vagy konzervbabból is készülhet. Az el?bbit fagyosan is a vízbe tehetjük, f?zni csak kb. 5 percig kell.
A konzervet levével együtt öntjük a lábasba, és csak annyi vízzel egészítjük ki, hogy 1,2 liternyi legyen. Amint fölforrt, már be is ránthatjuk, ezért a rántást el?re el kell készíteni..
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|