|
|
Fokhagymás, citromos csirke
Hozzávalók
6 dkg olvasztott vaj 1,5 dl citromlé (vagy 3 db citrom leve) fél mokkáskanál szárított szurokf? só ?rölt bors 2-3 gerezd fokhagyma 2 ev?kanál olaj 2 csirkecomb 1 csirkemell, félbevágva, kicsontozva
A vajat a citromlével, a szurokf?vel, sóval, borssal és az áttört fokhagymával összekeverjük. Egy tepsit az olajjal kikenünk, majd a csirkedarabokat b?rös felükkel, lefelé belefektetjük. A f?szeres vajjal megkenjük, alacsony h?mérsékleten 25 percen keresztül grillezzük, közben a mártással kenegetjük. Utána a húsokat megfordítjuk, továbbra is kenegetve 20 percen át sütjük. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva, citromszelettel díszítve, párolt rizzsel tálalhatjuk.
Elkészítési id?: 60 perc.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|