|
|
Zöldtea-krém
Hozzávalók
6 tojássárgája 2 ev?kanál citromlé 15 dkg kristálycukor 2 csapott ev?kanál zöldtea-levél 3 dkg zselatin 4 tojásfehérje 2 dl tejszín a tálaláshoz: 2-3 ev?kanál pisztácia vagy mandula citromf?levél
A tálalás el?tti napon a tojások sárgáját a citromlével és 10 deka cukorral egy forró vízfürd?be állított edényben, habver?vel habosra verjük. A tealevelet 2 deci vízzel leforrázzuk, majd 10 percnyi állás után a zselatint belekeverjük. Ezt a tojásmasszába sz?rjük, majd ismét a vízfürd?be állítjuk, és alaposan felverjük. A t?zr?l lehúzzuk és h?lni hagyjuk. Közben a tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és a kih?lt krémbe forgatjuk. Amint kezd megkötni, az ugyancsak keményre vert tejszínt is hozzáadjuk. Egy legalább 5 centi magas formába öntjük, lefedjük és másnapig h?t?szekrényben állni hagyjuk. Tálaláskor a teakrémb?l fejenként 3-3 nagy galuskát szaggatunk, és a tányérokon apróra vágott pisztáciával vagy mandulával megszórva, citromf?levelekkel díszítve kínáljuk.
Elkészítési id?: 50 perc + h?tés.
Egy adag: 235 kcal / 990 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|