|
|
Barack Hawaii módra
Hozzávalók
12 karika konzervananász (a friss még jobb) 6 ev?kanál kókuszreszelék 6 ?szibarack 10 dkg vaj 10 dkg darált háztartási keksz 10 dkg darált dió 6 dkg zsemle- vagy piskóta- morzsa 6 dkg porcukor 12 szem meggy 4-5 ev?kanál áfonya (aszalt is lehet) a tálaláshoz: 12 mandulás vagy diós csók
Az ananászt kissé lecsöpögtetjük, majd az egyik oldalát kókuszreszelékbe forgatjuk, és ezzel a felével lefelé tepsibe rakjuk. Mindegyikre egy-egy fél meghámozott barackot ültetünk. Közben a vajat fölolvasztjuk, a kekszet, a diót, a morzsát meg a porcukrot beleszórjuk. 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Utána a barackok üregébe púpozzuk, a kimagozott meggyel meg a fölaprított áfonyával díszítjük. Forró süt?ben vagy grillsüt?ben 5-6 percig sütjük. Mandulás vagy diós csókkal díszítve tálaljuk.
Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 890 kcal / 3721 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji Aszú 5 puttonyos.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|