|
|
Gombás, hagymás nyúlpecsenye
Hozzávalók
1 konyhakész házinyúl (kb. 1,3 kg) 15 dkg császárszalonna 2 gerezd fokhagyma 1 kiskanál só 2 ev?kanál mustár 1 babérlevél 1 mokkáskanál morzsolt kakukkf? fél csokor petrezselyem 2 ág rozmaring 16 kis csiperkegomba (16-18 dkg) 8-10 szem konzerv gyöngyhagyma 0,5 dl fehérbor 1 ev?kanál liszt
A nyulat 8 részre daraboljuk. A császárszalonnát kis kockákra vágjuk, lábasban kisütjük. A húst rádobjuk, kevergetve körös-körül megpirítjuk. A zúzott fokhagymát meg a sót beleszórjuk, a fele mustárral, a babérlevéllel, a kakukkf?vel és a fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük. A száráról lecsipkedett rozmaringot is beleszórjuk, majd 5 deci vízzel felengedjük. Lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. A gombát megtisztítjuk, és a gyöngyhagymával együtt a nyúlhoz adjuk. A borral ízesítjük, majd 4-5 percig f?zzük. A maradék mustárt a liszttel meg 2 deci vízzel simára keverjük, a nyúl párolólevét ezzel s?rítjük. Pirítóssal kínáljuk.
Elkészítési id?: 1 óra 40 perc.
Egy adag: 583 kcal / 2437 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|