Burgonyás cukkini rakottas
Hozzávalók
50 dkg burgonya, 30 dkg cukkini
4 ev?kanál olívaolaj, só
30 dkg stracchino (olasz friss sajt, ami bármilyen más friss, lágy sajttal helyettesíthet?)
A burgonyát és a cukkinit megtisztítjuk, majd olyan vékonyan (kb. 2 milliméter) fölszeleteljük, mint a chipshez szokás.
A zöldségkarikákat felváltva egy mikrohullámú edénybe tesszük úgy, hogy a közepén egy kis kört üresen hagyunk, ugyanis a mikróban az étel a tál közepén kevésbé puhul.
Az olajjal meglocsoljuk, kissé megsózzuk. Lefedve, 750 wattal kb. 15 percig vagy 500 wattal kb. 23 percig sütjük. Közben kétszer-háromszor megkeverjük, de ügyeljünk rá, hogy a zöldség mindvégig a tál szélén legyen, a közepére ne kerüljön!
Megkóstoljuk, hogy biztos puha-e, ha nem, még 1-2 percre visszatesszük. A sajtot fölszeleteljük, a zöldségrakottas tetejére fektetjük és visszatéve, a legnagyobb teljesítménnyel 1-2 perc alatt ráolvasztjuk, de forró grillsüt?be vagy süt?be is betehetjük e célból.
Elkészítési id?: 32 perc.
Egy adag: 415 kcal / 1735 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor M?csényi Zöldveltellini.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|