|
|
Húsosfazék felügyel? módra
Hozzávalók
(6-8 személyre) 1 kg feldarabolt marhafarok 1 sertésfarok 1 hosszú, széles csíkokra vágott sertésfül 60 dkg bárány- vagy marhalábszár 20 dkg sertésszegyhús só ?rölt bors 6-6 sárga- és petrezselyemgyökér 1 kis zellergumó 15 fej apró hagyma 2-3 babér- és zellerlevél 1 csokor petrezselyem
Egy nagy fazékban annyi hideg vízben amennyi ellepi, az összes húst együtt tesszük fel f?ni. Megsózzuk, megborsozzuk, gyenge t?zön másfél órán át forraljuk. (A felszínén összegy?lt habot többször leszedjük.) Azután a megtisztított, 2-3 centis darabokra vágott zöldségeket meg az egészben hagyott hagymát beledobjuk és a babérlevéllel meg a zellerzölddel f?szerezzük. Még
1 órát f?zzük, majd 10 percig állni hagyjuk, hogy leülepedjen. Ezután a benne f?tt húsokat kicsontozzuk, mély tálba tesszük, levével leöntjük, majd felaprított petrezselyemmel meghintve kínáljuk. Ecetes hagymát, uborkát és mustárt adunk mellé.. Megjegyzés: kiegészíthet? karfiollal, burgonyával, amit a f?zés befejezése el?tt 30 perccel adunk hozzá.
Elkészítési id?: 40 perc + lassú forralás 2,5 óra.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|