|
|
Vaddisznó bakonyi módra
Hozzávalók
1 kg vaddisznócomb (legjobb a diója) só 10 dkg liszt 2 fej vöröshagyma 1 kiskanál paprika 20 dkg erdei gomba 3 dl tejföl a sütéshez: zsír vagy olaj
A vaddisznócombból 10 szeletet levágunk. Alaposan kiverjük és sóval meghintve, lisztbe forgatva, forró zsírban halvány pirosra sütjük. Utána a szeleteket egy lábasba rakjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, zsíron üvegesre pirítjuk, pirospaprikával megszórjuk, majd egy mer?kanálnyi vízzel felöntve párolni kezdjük. Amikor szinte szétf?tt, a húsra öntjük és fed? alatt így együtt tovább pároljuk. Közben a megtisztított erdei gombát egy ev?kanál zsíron megfuttatjuk, a húshoz adjuk, és tovább pároljuk. A tejfölt a maradék, kb. 2 ev?kanálnyi liszttel simára keverjük, és a szeletekre öntjük, majd néhány percig még forraljuk. Körítésként párolt rizst vagy galuskát adunk hozzá.
Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|