Fagyos sárgadinnyegömbök
Hozzávalók
10 dkg cukor
2 dl víz
2 közepes, érett sárgadinnye
fél narancs leve
fél citrom leve
1 dl száraz fehérbor
a tálaláshoz:
1 kg sárgadinnye
5 dkg vaj
2 ev?kanál cukor
néhány mentalevél
A cukrot a vízben addig forraljuk, amíg el?készítjük a dinnyét: kettévágjuk, magjait eldobjuk, húsát kivájjuk és turmixoljuk. 1 liternyit kimérünk bel?le és a cukorszirupba öntjük - a maradékot frissiben megisszuk. A citrusok kifacsart levével meg a borral ízesítjük, s ha felforrt, a t?zr?l lehúzzuk. Megvárjuk, amíg kih?l, majd mélyh?t?ben megdermesztjük. Közben többször megkeverjük, hogy egyenletesen fagyjon meg. A tálaláshoz a dinnyét elfelezzük, kimagozzuk, húsát 1,5 centis kockákra vágjuk. Ezeket a vajon megfuttatjuk, majd a cukrot rászórjuk. 3-4 percig még a t?zön hagyjuk, amíg a cukor karamellizálódni nem kezd. Fölaprított mentalevéllel f?szerezzük. Megvárjuk, amíg kih?l, majd a megfagyott dinnyemasszából fagylaltos kanállal tányérokra gömböket adagolunk, és a vajas-cukros dinnyével körülöntjük.
Elkészítési id?: 40 perc + fagyasztás.
Egy adag: 498 kcal / 2082 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|