|
|
Gyors lecsó
Hozzávalók
40 dkg paradicsom 1 nagy vöröshagyma 4 ev?kanál olaj 2 kiskanál pirospaprika 1 kiskanál só 1 kg húsos édes zöldpaprika 1 mokkáskanál csíp?s paprikakrém kiegészítésül: virsli, lecsókolbász vagy krinolin, tojás, esetleg rizs
A gyors lecsó készítésekor az összevágott paradicsom és paprika egyszerre kerül a megfonnyasztott hagymára. Megsózzuk, a pirospaprikával megszórjuk, a csíp?s paprikával ízesítjük. Kevergetve kb. 20 perc alatt megpároljuk. Ebb?l a változatból készül a rizses lecsó is, amikor a f?szerekkel együtt 4 ev?kanálnyi átválogatott, megmosott rizst is a lábasba szórunk. Ezt azonban, ellentétben az eddigiekkel, lefödve pároljuk. Közben esetleg egy kevés vizet is kell hozzáönteni, ez a paradicsom levesességét?l függ.
Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 313 kcal / 1310 kJ.
Italajánlat: könny?, száraz, ?f?szeres? jelleg? vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|