|
|
Csuszi, a nyers lecsó
Hozzávalók
1 közepes vöröshagyma 8 közepes paradicsom 2 húsos zöldpaprika 1 er?s paprika só 4 dl tejföl
A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A paradicsomok szárát kimetsszük, majd a szemeket meghámozzuk. Úgy a legkönnyebb, ha a tetejüket bemetsszük, majd egy pillanatra forró vízbe dobjuk. Lesz?rjük, utána kis kockákra vágjuk, ahogyan a kicsumázott paprikákat is. (A paradicsomhámozás másik módja, ha néhány percre mélyh?t?be tesszük, a kemény szemekr?l meglep?en könnyen lehúzható a héj.) Mindezeket jól összekeverjük, kissé er?sebben besózzuk és 1 órára a h?t?szekrénybe tesszük. Ha jól leh?lt, és levet is eresztett, a tejfölt hozzáadjuk. Zsemlével tálalva kit?n? reggeli vagy vacsora. A diétázók a zsemlét elhagyhatják, s?t a tejfölt is fölcserélhetik kefirrel vagy joghurttal. Letakarva, h?t?szekrényben 2-3 napig biztosan eláll.
Elkészítési id?: 25 perc + h?tés.
Egy adag: 263 kcal / 1100 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|