|
|
Jeges paradicsomleves
Hozzávalók
10 jó érett paradicsom arasznyi uborka vagy cukkini fél cs? sárga szín? paprika fél cs? piros szín? paprika 1 szál szárzeller só ?rölt bors 2 ev?kanál finom olaj 1 gerezd fokhagyma csipetnyi ?rölt koriander fél citrom leve fél csokor petrezselyem
A paradicsomok csumáját eltávolítjuk, a szemeket leforrázzuk, majd meghámozzuk. Szitán áttörjük, és ha kissé kih?lt, egy tálban a h?t?szekrénybe tesszük. Közben az uborkát meghámozzuk, és a sárga meg a piros szín? zöldpaprikával együtt körömnyi kockákra vágjuk. A megmosott szárzeller leveleit letépjük (más ételhez félretesszük), a szárakat pedig az el?z?ekhez hasonlóan feldaraboljuk. A paradicsomot a h?t?szekrényb?l kivesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, az olajjal összekeverjük, zúzott fokhagymával meg a korianderrel f?szerezzük. A citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük, leheletnyit meg is cukrozhatjuk, és annyi jeges vízzel engedjük fel (1 pohár joghurt is kerülhet bele), hogy 1,2 liternyi levest kapjunk. Az összes zöldséget beleszórjuk, petrezselyemlevelekkel díszítve kínáljuk. Nagy melegben jeget keverhetünk bele, s pirított zsemlekockákat is kínálhatunk hozzá.
Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 118 kcal / 494 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|