|
|
Gyönytyúkleves
Hozzávalók
1,8-2 kg-os gyöngytyúk 20-25 dkg levestészta (csigatészta vagy cérnametélt) 1 közepes vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 1 kiskanál egész fekete bors 2-3 dkg só 4-4 kisebb sárgarépa és petrezselyemgyökér 1 kis karalábé 1 zellergumó 2-3 burgonya
A megtisztított gyöngytyúkot az elkészítés el?tt legalább 1 napig pihentessük. Húsa sötétlila szín?, de f?zéskor kifehéredik. A szárnyast nagyobb darabokra bontjuk (szárny, comb, félbevágott mell), fazékba tesszük, és b? 3 liter vízzel felöntjük. Az egészben hagyott vöröshagymát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a borsot beledobjuk. Lassú t?zön gyöngyözve f?zzük, hogy a leve tiszta maradjon. Amikor a hús kb. félig megf?tt, a sót, a zöldségeket és a burgonyát is hozzáadjuk. Ha megf?tt, levét finom sz?r?n átsz?rjük. A húst és a zöldségeket külön kínáljuk. A kész levesb?l kb. fél litert kimerünk, a csigatésztát vagy a metéltet abban f?zzük ki. Mindig forrón tálaljuk.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|