|
|
Cseresznyés egresbef?tt
Hozzávalók
1,5 kiló cseresznyét szárától megtisztítunk és ugyancsak 1,5 kiló egres kocsányát ollóval levágjuk. Mindkett?t megmossuk, lecsöpögtetjük. 2 liter vízben 70 deka cukrot feloldunk, 5 szem szegf?szeget adunk hozzá, felforraljuk, végül késhegynyi tartósítószert keverünk bele. A cseresznyét és az egrest váltakozva üvegekbe töltjük és a forró tartósítólével színültig öntjük. Lekötjük és vízfürd?ben a forrástól számított 10 percig g?zöljük, majd ebben a vízben hagyjuk kih?lni.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|