|
|
Mészáros tokány
Hozzávalók
60 dkg marhalábszár, esetleg nyak (lehet comb vagy lapocka is, ám ezekkel kevésbé lesz szaftos a tokány) 10 dkg füstölt szalonna 1 nagy vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 csapott kiskanál só 1-1 mokkáskanál ?rölt fekete bors és ?rölt kakukkf? (majoránna is lehet) 2 dl száraz fehérbor 1 kiskanál paradicsompüré 1 csapott kiskanál liszt 3 virsli
A húst a kisujjnyinál valamivel vékonyabb csíkokra vágjuk. A szalonnát gyufaszálnyira metéljük, lábasban kiolvasztjuk, majd sz?r?lapáttal a töpörty?t kiemeljük bel?le. Zsírjában a megtisztított, finomra vágott hagymát kissé megfonnyasztjuk, majd a húst rádobjuk és 2-3 percig kevergetve pirítjuk. Akkor jó, ha körös-körül kifehéredik. Zúzott fokhagymával ízesítve még 1 percig sütjük. Ezután megsózzuk, a borssal meg a kakukkf?vel f?szerezzük. A fele bort és 1 deci vizet öntünk alá és lefödve, kis lángon kb.
1 óra 20 perc alatt puhára pároljuk. Ha közben a leve elf?ne, egy kevés vízzel pótoljuk. Végül zsírjára sütjük, a paradicsompürével ízesítjük. A liszttel meghintjük 1 percig pirítjuk, majd a maradék borral és annyi ? kb. 1 deci ? vízzel engedjük föl, hogy 2-3 percnyi forralás után leve a pörkölthöz hasonló s?r?ség? legyen. A virslit meghámozzuk, karikákra vágjuk, a tokányhoz adjuk. Fölaprított petrezselyemmel meghintett hagymás tört burgonya illik hozzá köretnek.
Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 660 kcal / 2759 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|