|
|
Citromos pulykacomb
Hozzávalók
1 pulykacomb (kb. 80 dkg) 1 kiskanál szegf?szeg 4 gerezd fokhagyma só 3 ev?kanál olaj 1 dl fehérbor 1 dl tejföl a pácoláshoz: 1 citrom, néhány szem egész bors és borókabogyó 1 kiskanál szegf?szeg késhegynyi ?rölt gyömbér 1 kiskanál só 1 ev?kanál 5%-os almaecet
A páchoz a citromot meghámozzuk, húsát vékonyan felkarikázzuk (a citromhéjra még szükségünk lesz, ezért meg?rizzük). 7 deci vízben a f?szerekkel 2-3 percig forraljuk, majd h?lni hagyjuk. A hideg pácot a megmosott húsra öntjük, úgy, hogy ellepje. Lefödve 2 napra h?t?be állítjuk, közben néhányszor megforgatjuk. A húst pácolás után lecsöpögtetjük, és szárazra töröljük. A félretett citromhéjat - a fehér részt gondosan levágva - vastagabb csíkokra vágjuk. Egy-egy szál citromhéjat egy szegf?szeggel meg egy darabka fokhagymával összefogunk, és a húsba t?zdeljük. Sóval bedörzsöljük és forró olajon körös-körül fehéredésig sütjük. A pácléb?l 2 decit aláöntve puhára pároljuk. (Közben az elpárolgó levét folyamatosan pótoljuk.) Amikor a comb megpuhult, kiemeljük és felszeleteljük. Visszamaradt levét a borral 2 decire beforraljuk, majd a húsra sz?rjük. Köretnek petrezselymes rizs illik hozzá.
Elkészítési id?: 2 óra + pácolás, érlelés.
Egy adag: 680 kcal / 2844 kJ.
Italajánlat: rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|