|
|
Borzas sárgabarack
Hozzávalók
3 dkg porcukor 6 dkg vaj 9 dkg liszt 8 szép sárgabarack
Egy kisebb fazékba vizet töltünk, s t?zre tesszük, hogy fölforrjon. A desszerthez való porcukrot a vajjal meg a liszttel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és folpackba csomagolva a mélyh?t?be helyezzük. A kisebbik fazékban a víz biztosan fölforrt, így beledobhatjuk a megmosott sárgabarackokat. 20 másodperc elteltével lesz?rjük és a gyümölcs héját lehúzzuk. Utána a szemeket félbevágjuk, kimagozzuk, üregükkel felfelé közepes tepsibe rakjuk. A mélyh?t?b?l el?vesszük a tésztát, és nagy lyukú reszel?n a barackra gyaluljuk. Az el?melegített süt? fels? rácsára tesszük és nagy lánggal (210 °C; légkeveréses süt?ben 190 °C) 15 percig sütjük. Így pontosan akkorra készül el, amikorra forrón tálalni kell.
Egy adag: 362 kcal / 1514 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|