|
|
Sajtos paradicsomsaláta
Hozzávalók
30 dkg puha sajt 6 szép paradicsom 1 mokkáskanál só fél mokkáskanál ?rölt bors 1 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 6 ev?kanál salátaolaj 2-3 szál bazsalikom
A sajtot a paradicsomokkal együtt - miután a szárukat kimetszettük - 2-3 milliméter vastag karikákra vágjuk. Ha a paradicsom túl nagy, akkor el?ször félbevágjuk, csak azután szeleteljük. Egy nagy, lapos salátástálon a sajt- és paradicsomkarikákat úgy rakjuk körbe, hogy félig takarják egymást. Sóval és ?rölt borssal - jó, ha frissen ?röljük - meghintjük. A megtisztított fokhagymát présen áttörjük, a petrezselymet apróra vágjuk, és egy kis pohárban az olívaolajjal összekeverjük. A bazsalikomleveleket a szárukról lecsipkedjük, a nagyobbakat félbetépjük. A paradicsomos sajtra szórjuk, majd az olajos öntettel meglocsoljuk. Azonnal tálaljuk, különben a paradicsom összeesik. Pirítós illik hozzá.
Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 102 kcal / 1668 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|