|
|
Töltött sz?l?levél
Hozzávalók
(6-8 személyre) a töltelékhez: 20 dkg hagyma 2 dkg földimogyoró 10 dkg rizs só, bors 3 ev?kanál olívaolaj fél csokor kapor egy kevés friss mentalevél 2 dkg mazsola 1 mokkáskanál cukor 1 csésze víz (2 dl) kb. 30 sz?l?levél 1-2 citrom
A hagymát felaprítjuk, és a földimogyoróval együtt forró olajban üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a rizst, sóval, borssal ízesítjük, és kb. 5 percig pirítjuk. A kaprot és a mentalevelet finomra vágjuk, és a mazsolával meg a cukorral együtt a rizsmasszához keverjük. Egy csésze vizet öntünk rá, és kb. 15-20 percig lassú t?zön f?zzük, majd kih?tjük. A sz?l?leveleket forró vízbe mártjuk, így könnyebben hajtogathatók. A tölteléket kb. 20 levélbe töltjük. A lábas alját a maradék sz?l?levéllel kibéleljük, és a megtöltötteket erre helyezzük rá. Citromkarikákkal beborítjuk. Két deci vizet öntünk rá, és lassú t?zön, lefedve kb. 20 percig pároljuk. Hidegen tálaljuk. Tejszínnel vagy tejföllel is gazdagítható.
Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 272 kcal / 1137 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|