|
|
Csirke diómártással
Hozzávalók
(4 személyre) 1 konyhakész csirke (kb. 1 kilós) 1 csokor petrezselyem 1 hagyma 1 mokkáskanál só 10 dkg dióbél 3 szelet pirítós kenyér 1/4 liter er?leves (kockából is készíthetjük) 1 mokkáskanál ?rölt pirospaprika 2 ev?kanál olaj
A csirkét jól megmossuk, a petrezselymet apróra, a hagymát valamivel nagyobb darabokra vágjuk. Az egészet lábasba tesszük, megsózzuk és 0,5 liter vízzel kb. 1,5 órán át pároljuk. Akkor a húst kivesszük és kih?tjük, a csontokról lefejtjük, és tetszés szerinti darabokra vágjuk. A diót is felaprítjuk. A pirítós kenyeret az er?levesbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A dióval, a paprikával, a maradék petrezselyemmel elkeverjük, és egy kevés er?levest is adunk hozzá - annyit, hogy az egész mártáss?r?ség? legyen -, majd a feldarabolt csirkére öntjük. A tetejét 1-2 kanál olajjal megöntözzük, süt?be tesszük, és addig sütjük, míg meg nem pirul. Hidegen tálaljuk, de melegen is kínálható.
Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 491 kcal / 2053 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|