|
|
Sörben sült hal
Hozzávalók
70 dkg fagyasztott szálkamentes halfilé (lehet friss is) 2 ev?kanál citromlé 3-4 dkg vaj 1 ev?kanál ételízesít? por 2 dl világos sör 1 gerezd fokhagyma 1 tojássárgája 1 dl kefir
A halat szobah?mérsékleten fölengedjük, a citromlével meglocsoljuk és kb. 1 órán át így pácoljuk. Ezután a forró vajon a szeletek mindkét oldalát megsütjük, az ételízesít?vel meghintjük. A sört ráöntjük, a fokhagymagerezdet mellédobjuk, és lefödve 10 percig pároljuk. Utána a halat tálra átemeljük, levét, miután a fokhagymát kidobtuk bel?le, a tojássárgájával elkevert kefirrel dúsítjuk. Tálaláskor a halszeletekre öntjük. Sós burgonya illik köretnek hozzá.
Elkészítési id?: 30 perc + pihentetés.
Egy adag: 302 kcal / 1263 kJ.
Italajánlat: világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|