|
|
Sárgabarackdzsem
Hozzávalók
1,5 kg sárgabarack 1 tasak bef?z?cukor 5 g citromsav
A jól megmosott sárgabarackot, miután héját lehúztuk, kimagozzuk, és apróra vágjuk. A bef?z?cukrot és a citromsavat beleszórjuk és állandóan kevergetve forrásig melegítjük, majd még 1 percig er?sen forraljuk. Ha a gyümölcsöt nagyobb darabokra vágtuk, akkor a f?zési id? 3 perc. Az el?bbiekhez hasonlóan fert?tlenített üvegekbe töltjük és 15 percre fejtet?re állítjuk. Ehhez a klasszikus dzsemhez igazán nem kell ajánlólevél, bárki szívesen látja az asztalán.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|