|
|
Meggyes ribiszkelekvár
Hozzávalók
70-70 dkg meggy és ribiszke 1 kg bef?z?cukor
A gyümölcsöket alaposan megmossuk, a meggyet kimagozzuk és összevágjuk, a ribiszkét egy villa segítségével leszemezzük, majd nagy lábasban óvatosan a bef?z? cukorral összekeverjük. Lassan, kavargatva felforraljuk és így f?zzük 3 percig. A t?zr?l lehúzva további 1 percig kevergetjük, majd csavaros üvegekbe töltjük. Lezárás után az üvegeket fejtet?re állítjuk és így hagyjuk 15 percig. Nem kell szárazg?zbe tenni. Ha kih?lt és felcímkéztük, mehet a kamrába! Meggy helyett azonos mennyiség? eperrel, málnával is készíthetjük.
Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|