|
|
Egres-alma zselé
Hozzávalók
50 dkg egres 30 dkg alma 50 dkg kivi 1 tasak zseléfix 2+1 50 dkg cukor 5 g citromsav
Az egrest megmossuk, és hogy megtakarítsuk a tisztítás fáradságos m?veletét, átpréseljük egy szitán. Az almát meghámozzuk, magházát kimetsszük, és húsát cikkekre vágjuk. A kivit meghámozzuk, felaprítjuk. A gyümölcsöket lábasba szórjuk, az egreslevet ráöntjük, és teljesen pépesre f?zzük. A zseléfixet 2 ev?kanál cukorral elkeverjük és hozzáadjuk. Ezután a maradék cukrot és a citromsavat beleöntjük, majd az egészet együtt még 1 percig forraljuk. Még forrón a fert?tlenített üvegekbe töltjük, melyeket csavaros tet?vel lezárunk. Ezután fejtet?re állítva 5 percig állni hagyjuk. Ez a különleges zselé az egzotikus ízek kedvel?inek való, és az ünnepi fogások izgalmas kiegészít?je lehet.
Elkészítési id?: 1 óra.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|