|
|
Bárány-nyárs
Hozzávalók
6 hurkapálca 50 dkg darált bárányhús só, ?rölt bors 1 apró vöröshagyma 2-3 ev?kanál fölaprított friss mentalevél 1 ev?kanál fölaprított friss origánó és petrezselyem fél kiskanál durvára ?rölt koriander és kömény 60-70 dkg újburgonya 3-4 paradicsom 2 dl joghurt 1 nagy gerezd fokhagyma fél kígyóuborka
A hurkapálcákat félbetörjük, majd vízbe áztatjuk, amíg a húsos massza elkészül. A bárányhúst megsózzuk, megborsozzuk, a lehéjazott, fölaprított vöröshagymával, 1 ev?kanál fölaprított mentalevéllel, az origánóval és petrezselyemmel valamint a korianderrel meg a köménnyel összedolgozzuk. 12 részre osztjuk, hengerré formáljuk, majd mindegyiken átszúrunk egy hurkapálcát. Az alaposan megmosott újburgonyát enyhén sós vízben puhára f?zzük. Lesz?rve, a nyársakkal együtt grillrácsra rakosgatjuk, és er?s lánggal 10-12 percig sütjük. Közben a nyársakat egyszer, a burgonyát kétszer-háromszor is megfordítjuk. Egy paradicsomot félbevágunk, magjait kikaparjuk. Húsát kis kockákra vágva a zúzott fokhagymával együtt, a joghurtba keverjük. A többi paradicsomot meg az uborkát fölszeleteljük. Tálaláskor a nyársakat a puha burgonyával meg a paradicsommal és az uborkával körülrakjuk. A maradék fölaprított mentalevéllel a zöldségeket meghintjük. A joghurtos öntetet külön kínáljuk hozzá.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 393 kcal / 1643 kJ.
Italajánlat: világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|