Sajtos-tejfölös tésztasaláta
Hozzávalók
20 dkg csigatészta
só
2-3 ev?kanál olaj
2 f?tt tojás
1 kiskanál tárkonyecet
1 kiskanál mustár
2 dl tejföl
1 ev?kanál kapribogyó
fél csokor petrezselyem
1 nagy, édes zöldpaprika
3 paradicsom
2-3 dundi újhagyma
20 dkg félpuha sajt
a tálaláshoz: salátalevél
A tésztát enyhén sós, 1 ev?kanál olajjal kevert vízben megf?zzük. Hideg vízben leh?tjük, jól lecsöpögtetjük. A f?tt tojásokat félbevágjuk, sárgájukat kikaparjuk. Utóbbit szitán áttörjük, az ecettel, a mustárral összedolgozzuk, csipetnyit megsózzuk. A maradék olajat apródonként belekeverjük, majd a tejfölt is hozzáadjuk. A tésztát a kapribogyóval, a fölaprított petrezselyemmel, az apróra vágott f?tt tojásfehérjével összeforgatjuk, majd a tejfölös öntetbe keverjük. A paprikát kicsumázzuk, kis kockákra vágjuk, ahogyan a kimagozott paradicsomot is. Az újhagymát megtisztítva vékony karikákra szeljük, a sajtot egycentis kockákra vágjuk. Ezeket is a tésztasalátába forgatjuk, végül salátalevéllel díszített tálba rakjuk.
Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 604 kcal / 2525 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|