|
|
Töltött tökkarikák
Hozzávalók
1 hosszúkás, zsenge tök só diónyi vaj 2 vöröshagyma 5 dkg margarin 1 gerezd fokhagyma 4 paradicsom ?rölt bors 4 f?tt tojás 5 dkg reszelt sajt 1 tojás a tetejére: 2 dl tejföl 1 csokor kapor
A tököt megmossuk, és héjastul 3-4 centi vastag karikákra vágjuk. Magját, belét kikaparjuk. Enyhén sós vízben kb. 5 percig f?zzük, vigyázva, hogy kissé ropogós maradjon. Ezután kivajazott tepsibe rakjuk. A megtisztított vöröshagymát fölaprítjuk, és a margarinon megfuttatjuk. A zúzott fokhagymát beleforgatjuk, majd a kockákra vágott paradicsomot is beledobjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és éppen csak addig pároljuk, míg a paradicsom leve el nem f?. A tojásokat kockákra vágjuk, és a reszelt sajttal együtt a hagymás paradicsomba forgatjuk. A nyers tojást belekeverjük, és a masszát a tökkarikák üregébe púpozzuk. 1-1 ev?kanálnyi kapros tejföllel meglocsoljuk. Süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 15 percig sütjük.
Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 470 kcal / 1969 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|