|
|
Zabpelyhes tökkarikák
Hozzávalók
2 közepes, zsenge tök só 2 dkg vaj 1 közepes vöröshagyma 4 ev?kanál olaj 50 dkg sovány darált sertéshús fél mokkáskanál ?rölt bors 2 gerezd fokhagyma 1 csokor kapor 3 dl er?leves (kockából is jó) 15 dkg zabpehely 1 tojás 2-3 dl tejföl
A tököt alaposan megmossuk, majd kb. 5 centi vastagon fölszeleteljük. Belsejéb?l a magokat kikaparjuk (kivájjuk), és a tökkarikákat enyhén sós, forrásban lév? vízben 2-3 perc alatt félpuhára f?zzük. Sz?r?lapáttal óvatosan kiemeljük, lecsöpögtetve kivajazott tepsibe vagy t?zálló tálba rakosgatjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és az olajban üvegesre sütjük. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával meg a fölaprított kaporral f?szerezzük. Az er?levest fölforraljuk, a zabpelyhet beleöntjük. A t?zr?l levéve, jól lefödve duzzadni hagyjuk. Ha puha és kissé kih?lt, a f?szeres hússal meg a tojással összedolgozzuk, majd a tökkarikák üregébe púpozzuk. A tejföllel gazdagon meglocsoljuk, végül el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 15-20 perc alatt megsütjük.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 740 kcal / 3094 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|