|
|
Hideg kapros újburgonyaleves
Hozzávalók
40 dkg apró szem? újburgonya só diónyi vaj 2 kiskanál liszt 1 csokor kapor 1 dl tejföl ecet
Az újburgonyát megtisztítjuk, a nagyobb szemeket kettévágjuk és 1,2 liter sós vízben puhára f?zzük. A vajból és a lisztb?l világos rántást készítünk, az apróra vágott kapor felét hozzáadjuk, végül a levest bes?rítjük vele. A tejfölt hozzáadjuk, és annyi ecetet csöpögtetünk bele, hogy kellemesen savanykás legyen. Még egyszer felforraljuk, majd jól beh?tjük. Üdít? nyári leves. Díszítésül a maradék kaprot a tetejére szórjuk.
Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 173 kcal / 725 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|