|
|
Darafelfújt gyümölcsöntettel
Hozzávalók
1 liter tej 20 dkg kukoricadara 5 dkg vaj csipetnyi só 2 ev?kanál méz az öntethez: 40 dkg eper 4 ev?kanál cukor
A tejet fölforraljuk, a darát beleszórjuk és kevergetve 3-4 percig f?zzük. A t?zr?l levéve, lefödve 15 percig duzzadni hagyjuk. A vajjal négy egyszemélyes vagy egy nagyobb pudingformát kikenünk, a többit a kukoricadarába dobjuk. Utóbbit még sóval meg mézzel is ízesítjük, a formákba töltjük és 3-4 percre forró süt?be toljuk, csak amíg a gyümölcsöntet elkészül. Ehhez a megmosott gyümölcs felét turmixoljuk, átsz?rjük, 1 deci vízzel meg a cukorral 2-3 percig forraljuk, majd másik felét elnegyedelve beleszórjuk. A darafelfújtakat tányérra borítjuk, a gyümölcsös öntettel meglocsoljuk. Ahogyan már utaltunk rá, az étel málnával is elkészíthet?, ahogy a fotón is látszik.
Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 562 kcal / 2350 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|