|
|
Fagylaltos fánk
Hozzávalók
(kb. 15 darabhoz) 3 dl víz késhegynyi só 15 dkg zsír vagy vaj 15 dkg finomliszt 5 tojás 5-5 gombóc eper-, vanília- és pisztáciafagylalt 25 dkg eper friss menta
A vizet a sóval fölforraljuk, a zsírt hozzáadjuk. Ha teljesen föloldódott, a lisztet beleszórjuk és kevergetve 3-4 percig f?zzük. Akkor jó, ha sima, és az edény falától elválik. A t?zr?l lehúzzuk, a tojásokat egyenként beledolgozzuk, majd csillagcsöves vagy sima csöves habzsákba töltjük. Egy tepsit kivajazunk és a masszából pingponglabda nagyságú gömböket nyomunk rá. El?melegített süt?ben, nagy lánggal (230 °C; légkeveréses süt?ben 210 °C) 5 percig; majd a lángot kissé mérsékelve (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) további 15-18 percig sütjük. Közben a süt?ajtót nem szabad kinyitni. Utána a süt?t elzárjuk, ajtaját résnyire kinyitjuk, és a fánkokat még 10 percig így szárítjuk. Tálalás el?tt 5 perccel a tetejüket (kalapjukat) levágjuk, és mindegyik belsejébe egy-egy gombóc fagylaltot, meg friss eperszemet töltünk. Csodálatosan más íze lesz minden fánknak. Mentalevéllel díszítjük.
Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 257 kcal / 1075 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|