|
|
Göngyölt gesztenyés
Hozzávalók
50 dkg gesztenyemassza 15 dkg darált keksz 5 dkg margarin 2 ev?kanál rum 30 dkg s?r? ribiszke, som vagy bármilyen pikáns lekvár a csokoládémázhoz: 20 dkg étcsokoládé (csak a keser? jó!) 3 ev?kanál olaj
A gesztenyemasszát krumplinyomón áttörjük, a darált keksszel, a margarinnal és a rummal összekeverjük. Süt?papíron vagy alufólián téglalap alakban egyenletesen elsimítjuk. A pikáns lekvárt rákenjük, a papír segítségével feltekerjük, de nem csomagoljuk bele, hanem csokoládémázzal bevonjuk. Ehhez lábasban vizet forralunk, egy kisebb lábast beleállítunk, és a csokoládét beletördeljük. Amikor a víz forrni kezd, a csoki lassan elolvad. Óvatosan kevergetjük, majd amikor már majdnem cseppfolyós, az olajat kanalanként belecsorgatjuk. Jól összekeverjük, kissé h?lni hagyjuk, vékony rétegben a tekercsünkre ráöntjük. Hagyjuk kih?lni, majd a h?t?be tesszük. Ugyanúgy szeletelhetjük, mint a bejglit. A csokoládémáz nem törik, ha vékony, vagy ha meleg vízbe mártott éles késsel vágjuk.
Elkészítési id?: 40 perc + h?tés.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|