|
|
Karalábéleves
Hozzávalók
2 zsenge karalábé (kb. 35 dkg) 4 ev?kanál olaj 1 púpozott ev?kanál liszt 1 húsleveskocka 1 csokor petrezselyem fél-fél mokkáskanál ?rölt bors és só 1 mokkáskanál cukor 1 dl tejföl 4 ev?kanál fagyasztott galuska
A karalábékat vékonyan meghámozzuk, majd a gumókat 3 milliméter vastagon fölszeleteljük, és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Ez nem több mint 3 perc, utána a zöldséget az olajra dobjuk és közepes lángon, fazékban lefödve párolni kezdjük. A puha karalábét, amin ekkorra már nincs lé, a liszttel megszórjuk. Fél percig kevergetve pirítjuk, majd 1 liter vízzel fölöntjük, a leveskockát belemorzsoljuk, és egyszer-egyszer megkeverjük, amíg felforr. Közben a petrezselymet finomra vágjuk, a borssal, a sóval meg a cukorral együtt a levesbe szórjuk. Végül a jól kikevert tejfölt is beleeresztjük. A fagyasztott galuskát is hozzáadva 2-3 percig forraljuk
Egy adag: 263 kcal / 1100 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|