|
|
Pirított töltött cipó
Hozzávalók
20-25 dkg friss parajlevél só 15 dkg cukkíni 6 dkg vaj 5 dkg mazsola egy-egy csipet ?rölt színes bors, ?rölt fahéj és ?rölt szegf?szeg 16 dkg reszelt füstölt sajt 4 tojás 4 ?egyszemélyes? buci
A paraj szárát lecsipkedjük, majd a leveleket enyhén sós vízzel leforrázzuk. Utána lesz?rjük, lecsöpögtetjük. A megtisztított cukkínit közepes kockákra vágjuk és a vajon megfuttatjuk. A mazsolát (ezt el?tte vízbe is áztathatjuk, hogy kissé fölpuhuljon) meg a parajt hozzáadjuk, megf?szerezzük. A sajt kétharmadát és a fölvert tojást hozzáadjuk, majd a t?zr?l azonnal lehúzzuk. Akkor jó, ha a tojás a mazsolás zöldséggel jól elkeveredett, de kicsit sem kocsonyásodott meg. A bucik tetejét úgy egyharmadnyi vastagságban levágjuk. Belsejüket kikaparjuk, a zöldséges masszával összekeverjük, visszatöltjük. Tepsire rakjuk, a maradék sajttal megszórjuk. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) 10 percig sütjük. Az utolsó 2-3 percre a tetejüket is rárakjuk, hogy jól átforrósodjon.
Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 452 kcal / 1892 kJ.
Italajánlat: rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|