|
|
Céklás vagdalt
Hozzávalók
(12 közepeshez) 1 közepes burgonya 40 dkg darált sertéshús 2 tojás 1 csapott kiskanál só késhegynyi ?rölt bors 15 dkg céklasaláta lé nélkül 1 kisebb vöröshagyma 1 dl tejföl 2 ev?kanál kapribogyó a sütéshez: 3-4 ev?kanál olaj
A burgonyát héjában megf?zzük, kissé h?lni hagyjuk, meghámozzuk, majd áttörjük. A darált hússal meg a tojásokkal összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. A jól lecsöpögtetett céklát apró kockákra, a megtisztított hagymát finomra vágjuk. A tejföllel és a kapribogyóval a vagdalt masszájába keverjük. Egy talkedli-, más néven tükörtojássüt?t olajjal kikenünk, és a mélyedéseit 1-1 jó ev?kanálnyi masszával megtöltjük. Közepes lángon, oldalanként kb. 3 perc alatt pirosra sütjük, de süthetjük a hagyományos módon, serpeny?ben is.
Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 423 kcal / 1769 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|